Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Αυτήν την εποχή του χρόνου, όλοι νιώθουμε την ανάγκη να βρεθούμε πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα, στην οικογένειά μας, στους φίλους μας, στο πνεύμα των Χριστουγέννων!
Ο καλύτερος τρόπος, για να χαρίσετε χαρά και να δείξετε την αγάπη σας σε αυτά τα πρόσωπα, είναι να χαρίσετε ένα όμορφο, ξεχωριστό δώρο. Και το καλύτερο μέρος, για να βρείτε το κατάλληλο δώρο, είναι οι χριστουγεννιάτικες αγορές, που ανοίγουν αυτήν την περίοδο και μας εντάσσουν αμέσως στο κλίμα!
Εφόσον δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε μέχρι εκεί (άτιμη κρίση!!!), μπορούμε να πάρουμε μια μικρή γεύση-φάτε μάτια ψάρια!
Η λίστα είναι μεγάλη, αλλά επέλεξα να παρουσιάσω τις πιο αντιπροσωπευτικές!

Βρυξέλλες (τέλη Νοεμβρίου-1 Ιανουαρίου)

Σε αυτήν την αγορά θα βρείτε τα πιο γκουρμέ δώρα! Μην ξεχνάτε πως βρίσκεστε στην πόλη του καλού φαγητού και φυσικά της σοκολάτας!
Όπου και αν βρεθείτε θα μαγευτείτε από τα κάλαντα και τους χριστουγεννιάτικους ήχους από τις μπάντες που κατακλείζουν τους δρόμους!
Φυσικά, το παγοδρόμιο αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους!

Βιέννη (μέσα Νοεμβρίου-24 Δεκεμβρίου)

Μια από τις διασημότερες αλλά και παλιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη την Ευρώπη βρίσκεται στην πόλη της Βιέννης. Προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες και είναι γεμάτη με ξύλινα παιχνίδια, γυάλινα στολίδια και κεριά από μελισσοκέρι.
Επίσης, εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε χριστουγεννιάτικα τοπικά γλυκά, καραμελωμένα φρούτα, ψημένα κάστανα και βέβαια το γνωστό Weihnachtspunsch, δηλαδή ζεστό κρασί με φρούτα και μπαχαρικά, που είναι απαραίτητο συνοδευτικό για να αντέξετε το τσουχτερό κρύο και να ζεστάνετε την καρδιά σας!

Δρέσδη (τέλος Νοεμβρίου- 24 Δεκεμβρίου)


Πρόκειται για την παλιότερη αγορά της Γερμανίας (από το 1434) και οι ντόπιοι είναι πολύ περήφανοι γι'αυτήν. Το όνομά της είναι Striezelmarkt, που προέρχεται από το παραδοσιακό γλυκό της περιοχής, το Striezel, ένα φρουτένιο κέικ στο σχήμα καρβελιού πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη! 
Εδώ θα βρείτε πάνω από 250 μαγαζάκια, τα οποία πωλούν παραδοσιακά χειροποίητα σκεύη και αρτοσκευάσματα για τα πιο γευστικά Χριστούγεννα!

Θεσσαλονίκη (27 Νοεμβρίου- 2 Ιανουαρίου)


Ας μην παραλείψουμε βέβαια και μια χριστουγεννιάτικη αγορά που βρίσεται δίπλα μας και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ευρωπαικές!
Στην πόλη της Θεσσαλονίκης ανοίγει μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη πόλη στην περιοχή της ΔΕΘ και υποδέχεται τους επισκέπτες με λαμπιόνια, στολισμένα δέντρα, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, παραστάσεις, παγοδρόμια, καρουζέλ, παιχνίδια δράσεις και άλλα πολλά!
Ανάμεσα στους ειδικά διαμορφωμένους πάγκους μπορείτε να δοκιμάσετε ζεστό κρασί με κανέλλα (Γκλουβάιν).
Περισσότερα από 40 χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, κιόσκια, σταντ για ΜΚΟ και Σωματεία Φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα απλώσουν τα παραδοσιακά τους προιόντα (χριστουγεννιάτικα εδέσματα, σστολίδια, παιχνίδια, κεριά, βιβλία, αφίσσες-κάρτες και είδη τέχνης), όπου οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να περιπλανηθούν και, κόντρα στην κατήφεια των ημερών και τις οικονομικής κρίσης, να συνδυάσουν διασκέδαση και φθηνές αγορές.

Πέρα από το καταναλωτικό κομμάτι, χαρίστε αγάπη, χαμόγελα και χαρά σε όσους αγαπάτε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου